Мера міста на Львівщині засудили до 6,5 років за хабар

Районний суд на Львівщині виніс вирок, яким визнав чинного міського голову одного з міст в області та посередника винними в отриманні хабаря

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Так, міського голову засуджено до 6,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 3 роки та з конфіскацією майна.

Його поплічника, юрисконсульта міськради, засуджено до 5,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 2 роки та з конфіскацією майна.

Мер організував злочинну "схему" незаконного збагачення. Допомагав з орендою комунального майна з подальшим першочерговим правом його викупу. До злочину залучив посередника – юрисконсульта міськради.

У серпні 2015 року зловмисників затримали під час одержання 18 тисяч гривень. Хабар вони отримали за надання в оренду офісного приміщення та зменшення орендної плати, а також за та можливість подальшого викупу об’єкту нерухомості.