Посіпаки "ДНР". В УЄФА вкотре не розгледіли прапор терористичного угруповання на трибунах

УЄФА не каратиме італійську "Рому" за те, що її фани вивісили під час матчу Ліги чемпіонів проти "Шахтаря" прапор "ДНР"

Про це повідомляє "Футбол 24".

На запит до прес-служби УЄФА про інцидент з прапором "ДНР" на матчі Ліги чемпіонів у Римі, видання отримало відповідь, що дисциплінарний комітет організації вирішив не відкривати справу за фактом демонстрації символіки незаконного угрупування у секторі вболівальників "Роми".

УЄФА 15 березня відкрило провадження, щодо матчу "Рома" - "Шахтар", але за іншими пунктами - використання італійськими фанами піротехніки та фактами навмисного затягування часу болбоями - юнаками, які подають футболістам м’ячі з-за меж поля.

Як відомо, регламентом УЄФА та ФІФА забороняється демонструвати на трибунах будь-яку політичну та релігійну символіку.

Проте, численні інциденти з появою на трибунах символіки, так званих, "Новоросії", "ДНР" та ЛНР" залишаються поза увагою УЄФА. Хоча ця атрибутика постійно присутня на секторах ультрас російських клубів.

У 2014 році за аналогічне порушення уник покарання іспанський "Атлетик", фани якого вивісили прапор "ДНР" на матчі групового раунду Ліги чемпіонів проти донецького "Шахтаря".

Ще один випадок було зафіксовано у лютому цього року, коли на матчі 1/16 фіналу Ліги Європи прапор "Новоросії" демонстрували ультрас "Лаціо".

Читайте також: Сутички фанів у Більбао. Чому в російських нацистів та баскських антифашистів багато спільного