"Берковецька банда" підлітків влаштувала погром у столичному "Ашані"

До гіпермаркету "Ашан" на Берковецькій прийшла група агресивних підлітків, почала виносити з магазину товари та напала на охоронців

Про це повідомляють група "Київ Оперативний".

Свідки розповідають, що спочатку дівчата 16-17 років почали бігати по магазину та ламати вітрини. Згодом з’явились хлопці цього ж віку і напали на охоронців. У результаті їх затримали та викликали поліцію. 
Правоохоронці попросили відпустити неповнолітніх до їхнього приїзду, але парубки продовжували провокувати охоронців. Коли дівчат та хлопців виводили з магазину, на вулиці вже чекала компанія, що відбивала затриманих у правоохоронців.

Повідомляється, що на місці працювали 4 наряди патрульної поліції.

У Facebook користувач Інна Шпак з посиланням на охоронців "Ашану" розповідає, що такі напади відбуваються вже протягом 2 місяців.

"Коротше, після події я встигла поспілкуватися з охороною, такі набіги вже 2 місяці тривають - вони кажуть "Берковецька банда" школярів в масках, які трощать полиці, просто беруть товар, а ще й агресивно поводяться”, - розповіла свідок.

За її словами, молодики заходили в магазин, брали балончики з фарбою та просто виносила їх з зали.

"Батьки, контролюйте своїх дітей після школи. Ці сьогодні були під наркотою явно в неадекваті. Особисто я в ступорі була. Навіть не знаю, як така банда могла себе так швидко виявити і торсати масив", - заявила Шпак.

Поліцейські з’ясували, що охоронник магазину зробив неповнолітнім відвідувачам зауваження за неправомірну поведінку. У результаті виник конфлікт, який переріс у бійку, передає прес-служба Нацполіції.
Правоохоронці доставили правопорушників до Святошинського управління поліції та склали адміністративні протоколи на трьох молодиків за "Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді". Окрім того, за фактом травмування поліцейського розпочато кримінальне провадження за статтею "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", що передбачає до трьох років позбавлення волі.