Росія фактично веде Третю світову війну. Клімкін пояснив, як це проявляється

Останні дії Росії, зокрема причетність до отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля, показують, що Кремль фактично веде Третю світову війну

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю виданню BBC.

Він зазначив, що Україна буде закликати країни Євросоюзу засудити і не визнавати вибори на території окупованого Криму. Втім, у цій справі варто йти далі заяв і намагатися ввести санкції проти організаторів цих виборів. 

"На фоні того, що відбувається зараз, що відбулося в Солсбері, всім прекрасно зрозуміло, що Росія фактично веде Третю світову війну, але гібридними методами", - наголосив міністр.

Клімкін зауважив, що питання постає не лише у тому, що у Москві поставили себе разом з Північною Кореєю, Сирією або Іраком Хусейна. Адже Кремль своїми діями показує, що свідомо працює проти Заходу і трансатлантичної спільноти.

"Це означає, що виникне коаліція, яка має протидіяти фундаментальній російській загрозі, оскільки Росія зараз загрожує самому існуванню цінностей і західного світу. Ми маємо чесно сказати, і для себе в тому числі, що знаходимося на передньому рубежі цієї боротьби", - підсумував Клімкін.

Зазначимо вибори президента Росії повинні відбутися 18 березня 2018 року, в річницю анексії Криму Росією.