Як далі працюватиме Нацбанк. Стратегія на середньостроковий період

У п'ятницю, 16 березня, Національний банк України презентував стратегію, що встановлює цілі на середньостроковий період

Про це повідомляє сайт НБУ 

"Нацбанк має чітке бачення та програму: ми продовжимо працювати на забезпечення цінової та фінансової стабільності, сприятимемо економічному зростанню. Реалізація цього бачення здійснюватиметься за 7 напрямками розвитку. 6 спрямовані назовні - на задоволення потреб фінансової екосистеми. Одна з важливих передумов для їх досягнення - висока інституційна спроможність центробанку. Розуміючи це, НБУ ставить і внутрішню ціль - стати сучасним, відкритим, ефективним, незалежним центральним банком", -сказав голова НБУ Яків Смолій.

Стратегія НБУ складається з наступних цілей:

1.    Низька та стабільна інфляція.

2.    Стабільна, прозора та ефективна банківська система.

3.    Відновлення кредитування.

4.    Ефективне регулювання фінансового сектору.

5.    Вільний рух капіталу.

6.    Фінансова інклюзія.

7.    Сучасний, відкритий, незалежний, ефективний центральний банк.

"Ми проаналізували потреби учасників фінансової екосистеми, умови середовища, в якому вони працюють, тенденції, що впливатимуть на екосистему в майбутньому. На базі цього аналізу ми сформували стратегію НБУ - дорожню карту, якою ми керуватимемося найближчі роки для досягнення визначених цілей", - додав Яків Смолій.

На презентації були присутні представники міжнародних фінансових інституцій, посольств, регуляторів фінансового ринку, банківської спільноти, громадських організацій, експертних кіл та медіа, урядовці, а також команда центробанку.