18 березня окупанти змушують маршрутників Криму працювати безкоштовно, а батьки школярів мають звітувати про участь у перевиборах Путіна через Viber

У 5 найбільших містах Криму в неділю, 18 березня, проїзд в "державному громадському транспорті" буде безкоштовним

Відповідне незаконне "розпорядження" Сергія Аксьонова (відомого у кримінальному середовищі під прізвиськом "Гоблін") , котрий називає себе "головою" фейкової  "Республіки Крим" опубліковано на "урядовому порталі Криму".

Йдеться про Сімферополь, Керч, Євпаторію, Алушту та Ялту. 

На кожному транспортному засобі, що здійснюватиме безкоштовні перевезення, будуть розміщені плакати з написом "18 березня 2018 року проїзд безкоштовний".

Як зазначають у соцмережах працівники транспортної галузі, "безкоштовне" відпрацювання відбувається під тиском. Тих, хто відмовиться, можуть позбавити права обслуговування маршрутів.

При цьому батьків кримських школярів змушують не лише в примусовому порядку йти на "вибори", а ще й детально звітувати про це у месенджері Viber (див. фото вище).

Окрім того, Кримська правозахисна група (КПГ) зафіксувала ще ряд фактів примусу жителів півострова до участі в незаконних виборах президента Росії. З метою безпеки, КПГ не вказує дані своїх джерел, які проживають на окупованій території, повідомляється на офіційному сайті організації.

"Керівників щонайменше 2-х великих підприємств Керчі, в яких працює понад 100 співробітників, зобов'язали забезпечити явку своїх підлеглих на вибори (без вказівки за кого голосувати). Керівники цих підприємств отримали усні розпорядження від адміністрації міста про проведення такого контролю. Протягом неділі 18 березня керівники звітуватимуть перед співробітниками міськадміністрацій по кілька разів на день про те, скільки їх співробітників проголосувало", - повідомило одне з джерел КПГ.

Ще одне джерело, яке працює в третьому, бюджетному, підприємстві міста підтвердило, що співробітникам цього підприємства наказали телефонувати керівнику після того, як вони проголосують на своїх виборчих дільницях.