Чумак назвав причину того, чому йому не дали очолити НАБУ

Генерал-майор юстиції запасу, народний депутат Віктор Чумак не зміг очолити Національне антикорупційне бюро (НАБУ), оскільки прямо виступав за можливість притягнення будь-кого з президентів до кримінальної відповідальності після завершення терміну повноважень чи у випадку імпічменту

Про це він розповів у програмі "Досьє" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV.

"Я програв не безпосередньо Ситнику (Артему Ситнику, котрий очолив Антикорупційне бюро й продовжує лишатися на цій посаді - ред.). Нас було четверо. І перед тим, як нас залишилося четверо, я набрав найбільшу кількість підтримки (голосів, балів тощо). І потім, під час мого виступу на "5 каналі" мені задали таке питання: "Якщо президент скоїть злочин, то Ви порушите проти нього справу?" Я сказав: "Я зараз не можу це зробити. Цього не може зробити ніхто, навіть директор НАЗК, тому що є спеціальна процедура імпічменту. Але якщо така процедура імпічменту буде застосована, або після закінчення повноважень президента, чому ні? Звичайно що, так", - розповів нардеп.

За його словами, у цьому, напевно, й криється причина того, чому він зрештою не очолив НАБУ.

"Певно, я цим перелякав Петра Олексійовича.І з'явилося категоричне небажання щоб я став (на чолі Бюро. - ред.). Тому що до цього моменту конкурс йшов, скажімо так, більш-менше об'єктивно", - додав він.

При цьому він Ситника, як вважає Чумак, президент не відчував подібної небезпеки:

"Я думаю, що так. Це абсолютно точно. І про це прямо сказав один з членів конкурсної комісії: "Він ще молодий. З ним ще можна розмовляти".