Генерал-майор Чумак пояснив, як переміг Довгого на мажоритарному окрузі у Дарниці

Проти таких політиків, як колишній секретар Київради Олесь Довгий, не можна діяти їхніми методами

Про це народний депутат, генерал-майор юстиції запасу Віктор Чумак розповів у програмі "Досьє" з Сергієм Руденком на Еспресо.TV.

2012 року під час агітаційної роботи на 214 виборчому окрузі, де йому протистояв Довгий, розповів нардеп, він принципово не наслідував політичних методів свого конкурента.

"Там не тільки гречка і гроші, там були продуктові пакети. Були і тонометри. Поставилося 80 з лишнім дитячих майданчиків. Безліч концертів, безліч зустрічей з доктором Комаровським. А я ходив по округу, кросівки стер. Проводив дворові зустрічі. приблизно під 300 зустрічей було проведено", - пригадав політик.

За його словами, на його користь тоді спрацювало те, що виборці шукали альтернативу Довгому:

"Люди розуміли, що він (Довгий - ред.) йде від Партії регіонів й буде частиною Партії регіонів. Розуміли, що Довгий - це частина корумпованої влади, яка була завжди".

Тому Чумак, як він пояснив, намагався діяти проти Довгого, не застосовуючи його методів.

"Якби змагався із ним гречкою, тонометрами, майданчиками, піснями, артистами й усім іншим, я би ніколи ніким не став. Просто я шукав свого виборця, я з ним розмовляв. Я йому казав, що я ніколи не фарбуватиму під'їзди, не вставлятиму вікна, не ремонтуватиму стелі, дахи, я казав, що контролюватиму, як це робитиме місцева виконавча влада. Це так. Що лобіюватиму це рівні законодавства. Це так. Але я не підмінятиму собою ту місцеву владу, яка там працює", - наголосив Чумак.