23-річний мажор з Чернівців, який збив на смерть комунальника, отримав 1 рік ув'язнення. Хоча спершу йому присудили 4,5 року

Чернівецький апеляційний суд області скасував попереднє рішення суду й призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі водієві легковика Mercedes, який у травні 2016 року у стані алкогольного сп’яніння збив на смерть 59-річного працівника комунальної фірми на вулиці Героїв Майдану

Як зазначається у судовому вироку, суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокурора Чернівецької місцевої прокуратури та замінив однорічний умовний термін покарання на покарання у вигляді одного року позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами упродовж 3-х років, пише місцеве видання Молодий буковинець.

Вирок опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Водночас суд вирішив, що заставу в розмірі 200 тис грн, яка раніше була внесена в якості запобіжного заходу, повернуть заставодавцю.

Під час засідання суду обвинувачений пояснив, що повертався з дня народження. Їдучи вулицею Героїв Майдану, він відволікся на телефон, а коли підняв очі, побачив перед собою сміттєвоз. Аби уникнути зіткнення, намагався об’їхати його праворуч, але не побачив працівника "Альтфатера" на дорозі, збив його, після чого врізався в електроопору.