В Києві є затримані з-поміж тих, хто розбирав металеві конструкції на Майдані Незалежності

Правоохоронці затримали 2 активних учасників акції протесту, що відбулася в неділю, 18 березня, на Майдані Незалежності в Києві

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Водночас керівник столичних правоохоронців Андрій Крищенко зазначив, що акція в центрі Києві відбулася без грубих порушень правопорядку:

"Незважаючи на поведінку окремих осіб, правоохоронці не допустили провокацій і сутичок. До управління поліції доставили двох активних учасників".

За словами начальника столичної поліції, дії мітингувальників, які розібрали конструкції з українською символікою, зафіксовані і отримають правову оцінку.

 "За закликами спікерів та організаторів люди, які прийшли на акцію, вирішили розібрати конструкції із державною символікою. Конструкції, які символізували єдність України і Криму. Аби не провокувати ситуацію, поліцейські не втручалися, але зафіксували дії тих осіб, які це робили. Кожному з них буде надана правова оцінка", - зазначив Андрій Крищенко.

Інформація про демонтаж конструкцій зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.