В ОБСЄ не підтримали Росію через заборону голосування в Україні. У Москві невдоволені

Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не коментуватиме рішення України 18 березня блокувати росіянам, які перебувають у країні, доступ до дільниць для голосування на виборах президента Росії

Про це в суботу кореспондентові ТАСС повідомив прес-секретар БДІПЛ Томас Раймер.

"По суті, голосування на виборах в іншій країні регулюється двосторонніми угодами між країнами. Я не знаю якихось міжнародних стандартів у цій сфері. Існують двосторонні домовленості про організацію голосування між країнами, тому ми не та організація, яка могла б це [заява влади України] прокоментувати", - сказав він.

В той же час, уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що ООН, ОБСЄ і Рада Європи не відреагували на її звернення у зв'язку з рішенням України про недопуск громадян РФ для голосування у виборах президента Росії.

"Я не отримала відповідей поки ні від кого. Офіційної реакції ніде не було", - сказала вона журналістам у неділю, передає ТАСС.

Уповноважений з прав людини пообіцяла повторно звернутися до ООН, в БДІПЛ, ОБСЄ і Ради Європи, висловивши обурення тим, що російські дипломатичні представництва в Україні блоковані поліцією і громадяни РФ не допускаються на голосування у виборах президента Росії.