Звільнений заступник глави ФБР передав Мюллеру інформацію про зв'язки Трампа з РФ - АР

Екс-заступник глави ФБР Ендрю Маккейб володіє секретною інформацією про президента США Дональда Трампа, яка може нашкодити йому, враховуючи розслідування про зв'язок Трампа з РФ, повідомляє AP з посиланням на джерела

Точний зміст документів, які знаходяться в розпорядженні Ендрю Маккейба, невідомий. За словами джерела, що побажало залишитися інкогніто, записи можуть містити подробиці розмов між Трампом і Маккейбом.

Відзначається, що інформація вже передана спецпрокурору США у справі РФ Роберту Мюллеру.

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 березня, генеральний прокурор і міністр юстиції США Джефф Сешнс розпорядився негайно звільнити заступника директора ФБР Ендрю Маккейба.

Сам Маккейб назвав своє звільнення частиною "війни" адміністрації Трампа проти ФБР.

"На мене вказали і так обійшлися зі мною через мою роль, мої дії і події, свідком яких я був після звільнення Джеймса Комі", - заявив Маккейб, який пропрацював у ФБР більше 20 років.

Трамп публічно критикував Маккейба за упередженість у розслідуванні ФБР передбачуваного втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Крім того, американський президент заявив, що Ендрю Маккейб отримав від Хілларі Клінтон $700 тис. на потреби своєї дружини. Зокрема, виборча кампанія подружжя Маккейбів у 2015 році була профінансована тодішнім губернатором штату Вірджинія Террі МакОліффі - давнім союзником Хілларі Клінтон.