Берлін відмовився вводити санкції проти екс-канцлера Шредера на прохання Клімкіна

Берлін не підтримав ідею міністра закордонних справ України Павла Клімкіна щодо введення санкцій проти колишнього канцлера Німеччини Гергарда Шредера

Про це повідомляє DW.

"Федеральний уряд, і канцлерка теж, не бачать приводу для подібних міркувань", - заявив речник німецького уряду.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Євросоюз ввести санкції стосовно Шредера через його співпрацю з Росією.

"Герхард Шредер - найважливіший лобіст Путіна у всьому світі. Тому слід перевірити, яким чином в цій ситуації може діяти Євросоюз", - наголосив Клімкін.

Шредер займав посаду федерального канцлера ФРН у період 1998-2005 роках. До закінчення свого терміну канцлер "благословив" газопровід “Північний потік”, у результаті якого Німеччина стала залежною від російського газу. Після завершення своєї політичної кар’єри, Шредер зайняв місце у наглядовій раді "Потоку". Також екс-канцлер є головою ради директорів компанії “Роснефть”.

Однак пізніше очільник українського МЗС Павло Клімкін повідомив у Twitter, що не закликав Берлін застосувати санкції проти екс-канцлера.

"Хочу внести ясність: я не пропонував застосовувати санкції щодо таких осіб, як Герхард Шредер. Хоча бути пильними потрібно - щоб Росія не просувала свої небезпечні проекти в Європі", - заявив міністр.