Німеччина, Франція та ще три країни назвали незаконними вибори Путіна в Криму

МЗС Німеччини, Франції, Польщі, Австрії та Норвегії назвали незаконним проведення в окупованому Криму виборів президента Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Через 4 роки після незаконної анексії Автономної республіки Крим, а також Севастополя, Франція найрішучішим чином підтверджує свою прихильність повному відновленню суверенітету і територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів", – йдеться у заяві МЗС Франції.

"Той факт, що ці вибори відбулися у Криму, анексованому всупереч міжнародному праву, з нашого погляду є неприйнятним", - заявив голова МЗС Німеччини Гайко Маас.

"Ми виступаємо за повагу до територіальної цілісності України та визнаємо Крим частиною української держави; це також означає, що президентські вибори на півострові, проведені владою Російської Федерації, не можуть вважатися законними", - заявляє МЗС Польщі.

"Федеральний президент Ван Дер Беллен вказав, і це також позиція австрійського уряду, що голоси, віддані в анексованих всупереч міжнародному праву регіонах, не можуть вважатися дійсними", - наголосила глава австрійської дипломатії Карін Кнайссль.

"Норвегія не визнає російських президентських виборів у Криму. Норвегія продовжить підтримувати політику невизнання ЄС (анексії Криму Росією - ред.)", - йдеться у повідомленні МЗС Норвегії.