Прийде момент, коли ми розірвемо дипломатичні відносини з Росією, - Ірина Луценко

Ірина Луценко вважає, що Україні доведеться розірвати дипломатичні стосунки з Росією, коли прийде на те час

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Мабудь, підійде момент, коли нам треба буде розривати дипломатичні стосунки. Напевно, зараз ще не є той критичний момент розриву", - заявила представниця президента. 

Вона додала, що у Раді точились дискусії щодо визнання виборів Путіна по усій території Росії чи тільки у анексованому Криму.

"Були великі дискусії, і ми визначились все ж таки політично і доцільно не визнавати президента тільки у анексованому Криму. Чому? Якщо президент Путін буде нелегітимний у своїй країні, то за будь-яких домовленостей на користь Україні, наприклад, від розширення санкцій до миротворчої місії, президент, який не є легітимним у Росії, не є підписантом угод. Він не легітимізує домовленності", - пояснила Луценко. 

Вона запевнила, що рішення про розрив дипломатичних відносин між Україною та Росією буде прийматися при консультації міжнародних партнерів.

  • Нагадаємо, 8 листопада перший заступник голови парламентської фракції "Народного фронту" Андрій Тетерук заявив, що до законопроекту щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу внесено поправку про розрив дипломатичних взаємин з Росією.
  • Поправка являє собою пропозицію на адресу Кабміну, відповідно до якої протягом 3-х місяців з Росією мають бути розірвані дипломатичні відносини.
  • За словами нардепа від БПП Івана Винника, президент Петро Порошенко не підтримує розрив дипвідносин з Росією.
  • На думку представника президента в парламенті Ірини Луценко, нардепи мають написати окремий закон щодо розірвання дипломатичних відносин з Росією, а не вносити відповідну поправку до закону про реінтеграцію Донбасу.
  • 15 листопада Комітет Ради з питань нацбезпеки не підтримав поправку до законопроекту про реінтеграцію Донбасу про розрив дипломатичних відносин з Росією.
  • Тим часом міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна за змістом не має ніяких дипломатичних відносин з Росією