"Намальовані" результати виборів у Криму є нікчемними: Порошенко закликав посилити антиросійські санкції

Проведення російською окупаційною адміністрацією так званих виборів президента Росії в окупованому Криму є черговим брутальним порушенням міжнародного права

Про це йдеться в офіційній заяві президента Петра Порошенка щодо результатів "виборів" у Криму.

Він зауважив, що подібні дії не є дивними для країни, яка систематично і свідомо протиставляє себе усьому зовнішньому світу.

Таким чином Кремль знову показав зневагу до основоположних документів та принципів, на яких протягом 70-ти років базуються міжнародний мир та безпека, зокрема Статут ООН та Гельсінський заключний акт.

"Результати незаконного голосування є нікчемними та не матимуть жодних правових наслідків. Легітимними президентськими виборами в Криму можуть бути лише вибори президента України. Чергова ж спроба Кремля легітимізувати агресію та анексію повністю приречена на провал", - наголосив Порошенко.

Він подякував міжнародним партнерам, які напередодні заявили, що не будуть визнавати результатів "виборів" на півострові і що Крим є невід’ємною частиною України.

Президент привітав рішення ОБСЄ та інших міжнародних партнерів не брати участь у спостереженні за виборами та подякував кримчанам, які, попри тиск, не голосували.

"Ані зафіксована "явка", ані  намальований "результат" не відповідають реальній активності мешканців півострова. Оприлюднені офіційні "дані" є ні чим іншим, як фальсифікацією. І говорячи відомим російським фразеологізмом це є "фількіна грамота". Ії Кремль тепер і буде використовувати в гібридній інформаційній війні, що він веде не лише проти України, а проти усього світу" - підсумував Порошенко.

Він закликав міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Кремль через агресію проти України, гібридну війну проти усієї європейської та євроатлантичної спільноти, за політичні вбивства за кордоном, а також за придушення демократії у самій Росії.