"Нова пошта" погодилась на співпрацю зі слідством, - ГПУ

Представники ГПУ та "Нової пошти" розробили спільний план дій після проведення обшуків

Про це повідомляє генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

Співзасновник компанії “Нова пошта" В’ячеслав Климов підтвердив, що санкціоновані обшуки Генпрокуратури в офісах "Нової пошти" були коректними.

"Вони не супроводжувалися озброєними спецпідрозділами, вилученням оргтехніки і тим більше - не мали намірів рейдерського захоплення, про що кричать ФБ маніпулятори", - йдеться у повідомленні Луценка.

ГПУ ознайомила Климова з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень "Нової пошти". Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин.

Повідомляється, що до слідства надійшла оперативна інформація МВС щодо ймовірного ухилення від податків в ході грошових переказів.

"Ми не тільки знайшли спільну мову, але й розробили спільний план дій. Ця зустріч показала ефективність відкритого діалогу. І правоохоронці, і бізнес з поважним реноме зацікавлені в усуненні правопорушень", - підсумував генпрокурор.

Раніше В'ячеслав Клімов заявив, що правоохоронні органи під час проведення обшуків в офісах компанії "Нова Пошта" у п'ятницю вилучили 132 тисячі гривень. 

"Ми будемо це оскаржувати, тому що це абсолютно законні і відображені у фінансовій звітності компанії "Пост Фінанс" гроші, які належать нашим клієнтам. Напевно, саме про ці гроші говорить прес-секретар генпрокурора", - додав співвласник компанії, передає "Економічна правда".