Російські пропагандисти створили в інтернеті фейкову спільноту "Житомирської народної республіки"

СБУ заблокувала нові спроби популяризувати в інтернеті так звану Житомирську народну республіку

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наприкінці минулого тижня співробітники СБУ заблокували нові спроби популяризувати в інтернеті так звану Житомирську народну республіку.

Оперативники встановили, що зловмисники з Росії використали персональні дані мешканців Житомирщини, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти. Через них вони дистанційно адміністрували сторінки та наповнювали їх антиукраїнською інформацією.

Правоохоронці, зокрема, задокументували, що російські пропагандисти використали особисту інформацію та світлини мешканки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої Житомирської народної республіки.

Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації терористичних організацій "ДНР/ЛНР". Жінка навіть не підозрювала про свою "причетність" до створення антиукраїнської сторінки.

Співробітники СБУ також встановили, що більшість облікових записів, з яких підтримували "лайками" антиукраїнські пости, мають явні ознаки "інтернет-ботів". Лише деякі з них належать реальним користувачам соцмережі. Служба у межах чинного законодавства вжила необхідні заходи для блокування інтернет-спільноти "ЖНР" та припинення її інформаційного наповнення.