Самогубство героя АТО Волошина в Миколаєві: з'явилась петиція за відставку губернатора Савченка

На сайті петицій президенту України з'явилася петиція за відставку голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка на тлі самогубства керівника Миколаївського міжнародного аеропорту льотчика-героя АТО Владислава Волошина

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Протягом року районні ради та Миколаївська міськрада надавали "добровільно-примусово" допомогу на відновлення аеропорту. Аж тут виявляється, що частину аеропорту безкоштовно відремонтував місцевий підпріємець. Дивною була реакція голови ОДА. Він нібито не знав про будівництво (хоча раніше заявляв про повний контроль над цим проектом). Тобто об’єкт підвищеної небезпеки ремонтується без жодних документів (ані тендеру, ані проекту, ані договору на виконання робіт), і голова ОДА замість того, щоб заявити про самовправство підрядника і звернутись до правоохоронних органів, дякує і сприймає таку практику як належну. За рік випадків поведінки та дій голови ОДА, які не відповідають ЗУ "Про місцеві державні адміністрації" назбиралось безліч. Тому просимо Президента України Петра Порошенка розглянути питання щодо звільнення голови Миколаївської обласної державної адміністрації Савченка Олексія Юрійовіча як особи, що не відповідає займаній посаді", - йдеться в петиції.

Автори звернення зазначають, що проект відновлення аеропорту є не найважливішою проблемою області, проте керівника Миколаївщини це хвилює найбільше.

"Попри те, що на Миколаївщині є ціла купа критичних, базових та дійсно нагальних проблем - голова ОДА продовжує носитись тільки з однією ідеєю – відновлення аеропорту. Але і цей піар-проект став найбільшим скандалом управління Олексієм Савченко в регіоні", - зазначають автори петиції.

Крім того, Савченку закидають поведінку та висловлювання, що не гідні державного чиновника, поганий стан доріг та інфраструктури - лікарень, шкіл тощо.

"Останньою краплею став жарт голови ОДА на обласній колегії з освіти, де були присутні голови РДА, ОТГ, народні депутати. Олексій Савченко тоді "пожартував", що добрим показником ремонту шкіл буде наявність душових, де діти робитимуть селфі "коли мило впаде". Цей вислів шокував не тільки громадськість, але і його підлеглих. Це не перша і, судячи з уседозволеності, не остання неетична поведінка голови ОДА. Cтає дійсно соромно за те, що очільник області з такими інформаційними приводами постійно потрапляє на центральне телебачення", - йдеться у зверненні.

Водночас миколаївське видання "НикВести" оприлюднило листування з телефону Волошина з невідомим співбесідником, із якого випливає, що очільник області чинив тиск на керівника аеропорту.

"Я-то його не боюся. Дітей без батька неохота залишати. Хоча с**а суїцидальні думки мене вже тиждень не полишають", - зокрема писав Волошин.

Також у листуванні йдеться, що Волошина продовжили на посаді, а йти з неї він не хотів, оскільки переймався за колектив.

"Я б уже звалив. Але за спиною 100 людей, які залишаться без роботи", - писав Волошин.

Савченко у своєму Facebook висловив співчуття з приводу загибелі Волошина і назвав закиди на свою а дресу "незрозумілими речами" та "різною нісенітницею про якісь мільйонні тендери".

"Багато з тих, хто навіть не був знайомий із Владом і його роботою на підприємстві, почали розповсюджувати різну нісенітницю про якісь мільйонні тендери та інше. Дехто взявся тиражувати телефонну переписку Влада, як я зрозумів, з колишніми керівниками КП “Миколаївський міжнародний аеропорт”, які й натворили на підприємстві казна-що. Припиніть займатися незрозумілими речами. Є правоохоронні органи, які об’єктивно і неупереджено розберуться в тому, що сталося", - написав Савченко.

Поліція розслідує самогубство в. о. директора комунального підприємства, проте кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), як того вимагає процедура у подібних випадках.