У Львові умовно засудили екс-співробітника ДАІ, який збив двох жінок у центрі міста

У Львові засудили до умовного позбавлення волі водія автомобіля Toyota Land Cruiser, який збив двох жінок у центрі Львова, одна з яких загинула

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

18 червня 2017 року екс-співробітник ДАІ Віктор Макаришин, який перебував за кермом автомобіля Toyota Land Cruiser, виїхав на тротуар біля церкви Святого Андрія у Львові. Там він збив двох жінок, одна з яких померла на місці від отриманих травм.

Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки дорожнього руху".

Відповідно до вироку від 13 березня 2018 року, Макаришина засудили до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки, однак Галицький суд звільнив його від відбування основного покарання.

Також суд частково задовольнив цивільний позов другої потерпілої і зобов'язав підсудного виплатити їй 250 тис. грн компенсації.

Як зазначено у вироку, суд взяв до уваги, що підсудний не перебував на обліку у психіатра або нарколога, на нього не надходило скарг за місцем проживання, відшкодував матеріальні збитки потерпілим, а також бере участь у благодійній та волонтерській діяльності. Крім того, він щиросердно розкаявся і всіляко сприяв розслідуванню.