У Нацполіції розповіли, скільки колишніх "беркутівців" працює у київських полках спецпризначення

У полках поліції особливого призначення Києва працюють 916 співробітників, з них 185 служили у розформованому спецпідрозділі міліції "Беркут"

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Головне управління Нацполіції Києва.

Зокрема, у полку поліції особливого призначення №1 ГУНП Києва працюють 486 співробітників, 183 з яких служили в "Беркуті".

Водночас, у полку поліції особливого призначення №2 ГУНП Києва з 430 співробітників двоє служили у "Беркуті".

У поліції повідомили, що 761 співробітник полків поліції особливого призначення Києва пройшов переатестацію з міліції до лав Національної поліції. Дев’ятеро співробітників “провалили” переатестацію, але поновилися на службі через суд.

Також у поліції стверджують, що ніхто з екс-”беркутівців”, які продовжують працювати у київських полках особливого призначення, не був затриманий або відсторонений від служби за підозрою у злочинах під час Євромайдану.

Голова управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що більшість підозрюваних у справі про злочини проти Майдану втекли до Росії.

20 лютого він також розповів, що за результами вбивств протестувальників на Майдані розслідується 13 кримінальних проваджень, загалом 35 особам повідомили про підозру, 28 осіб перебувають у розшуку.