У Росії заборонили польоти Ан-148 після катастрофи під Москвою

У Росії ухвалили припинити експлуатацію всіх літаків Ан-148 після авіакатастрофи в Раменському районі Підмосков'я, в якій загинула 71 людина

Про це повідомив керівник "Ространснадзора" Віктор Басаргін, передає ВВС.

"Ми зробили припис призупинити польоти Ан-148 у всіх авіакомпаніях, в яких їх експлуатують", - сказав Басаргін.

За словами чиновника, таке рішення ухвалили після позапланової перевірки авіакомпанії "Саратовские авиалинии", якій належав літак, що розбився.

Ан-148 експлуатує ще одна комерційна компанія - АК "Ангара". Повітряні судна цього типу знаходяться також в розпорядженні спеціального льотного загону "Россия", літаки якого перевозять високопоставлених російських чиновників, а також у МНС та в міністерства оборони.

У "Росавиации" повідомили, що по результатам позапланової перевірки саратовської авіакомпанії термін дії сертифіката обмежили до 27 квітня.

"Є зауваження до персоналу, до виробника. Перший пункт наших приписів говорить про те, щоб призупинити польоти всіх повітряних суден, які експлуатуються авіакомпанією "Саратовские авиалинии". Така рекомендація є. Після того як льотні склади пройдуть тестування, пройдуть перевірку відповідну, будемо дивитися , як поводитися далі", - уточнив Басаргін.

Літак Ан-148 виробляють на двох підприємствах - у Києві на заводі "Антонов" і в Росії на воронезькому ВАСО. З України в Росію поставляють тільки консольні частини крил і частини фюзеляжу.