21 березня у світі відзначають Міжнародний день лісів

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день лісів, відповідно до ініціативи Генасамблеї ООН, затвердженої ще у 2013 році

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Головна ідея - не тільки брати від лісу, а й повертати "зелені легені" планеті. На Прикарпатті Вигодське лісове господарство щорічно висаджує близько мільйона сіянців різних порід дерев.

Лісництво у селі Шевченкове Долинського району - одне з найбільших у Вигодському лісгоспі. Саме тут розташований насіннєвий центр, що забезпечує  потреби сіянців усього господарства. Щороку в теплицях та холодильниках тут вирощують сотні тисяч сіянців модрини, бука, ялиці та явора. Добриво, в якому зростає насіння, до лісництва привозять з Рівненської області.

Крім якісних мінеральних добрив, в лісовому господарстві подбали і про холодильник для сіянців. Завдяки такій технології, кажуть фахівці, можна затримати ріст дерева. Адже температура повітря на територіії лісництв Вигодського господарства - різна.

Щорічно до  весняної кампанії лісівники господарства готуються заздалегідь.  У розсадниках вирощують сіянці та саджанці, заготовлюють насіння деревно-чагарникових та хвойних порід

Санітарні та планові  рубки, кажуть лісівники, проводять відповідно до вимог чинного законодавства. В осередках хвороб чи шкідників лісу. А забраний ліс компенсують - висадженими навесні та восени новими деревами.