Аграрії вимагають повернути відшкодування ПДВ на ріпак і сою. Подія

Сільгоспвиробники розпочали безстрокову акцію протесту по всій Україні та заблокували основні автомагістралі у 13 областях

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

У такий спосіб аграрії хотіли привернути увагу до скандального рішення Верховної Ради, яка скасувала відшкодування ПДВ виробникам при експорті сої та ріпаку. 

Вони вимагають від народних депутатів ухвалити законопроект №7403-2 , який поверне експортне відшкодування ПДВ. Цей законопроект вже підтримали 14 облрад з 24, але Верховна Рада штучно затягує його розгляд.

"Такого навіть не робилося при злочинній владі, і на догану олігархам це було зроблено. Тому сьогодні ми тут, нас з кожним разом стає більше. Ми навіть не знаємо, у скількох місцях буде перекрито траси, бо це вже йде спонтанний процес, який рухається в цій країні", - наголосив голова Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун.

Якщо не повернути відшкодування, то втрати малих та середніх виробників можуть сягнути понад 6 млрд гривень. 

"Це просто спосіб перекласти гроші з кишені фермера в кишеню переробників. З кишені звичайних людей, по суті, до кишені олігарха. Дуже сподіваємося на те, що парламент все ж подолає опір лобістів великого бізнесу, включить проект до порядку денного, доручить комітету його терміново розглянути і зможе проголосувати вже в четвер", - зауважив заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов.

Якщо ж народні депутати знов затягуватимуть розгляд законопроекту та не виноситимуть його у сесійну залу, аграрії обіцяють продовжувати акції. Так, вже завтра сільгоспвиробники зберуться під стінами податкового комітету. А вже у  четвер самі прийдуть під стіни  Верховною Ради шукати справедливості.