На кордоні з Росією затори: російські прикордонники обмежили рух вантажівок

Російська сторона частково обмежила рух вантажівок через кордон поблизу Сумщини та Харківщини через збій програмного забезпечення

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

У відомстві зазначили, що зранку затори на виїзд з України утворилися на пунктах пропуску "Гоптівка" (Харківська область), де знаходиться 45 вантажівок, та "Катеринівка" (Сумська область), де стоять 35 вантажівок. Ця ситуація пов'язана з тим, що суміжна сторона частково припинила пропускні операції. 

"За повідомленням прикордонного представника РФ по Білгородській та Воронезькій ділянках, в пунктах пропуску для автосполучення (навпроти українських пунктів в Сумській, Харківській та Луганській областях) російською стороною тимчасово припинено пропуск вантажних транспортних засобів через збій програмного забезпечення митних органів", - наголосили у ДПСУ.

В результаті зараз обмежно рух вантажних транспортних засобів, що прямують транзитом через Росію. Прикордонники просять водіїв, які планують перетинати українсько-російський кордон на цих напрямках, вибирати інші маршрути.