Справа генерала Гриняка: посадовці ГПУ продовжують фальсифікувати матеріали провадження, - адвокат

Захист генерала МВС Володимира Гриняка виявив зникнення матеріалів провадження, з якими перед тим проводилося ознайомлення

Про це адвокат генерала Гриняка Станіслав Іваницький написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook:

"Вчора я писав про те, що стороні захисту було надано усі матеріали для ознайомлення. Однак сьогодні ситуація знову істотно ускладнилася.

Так, під час нашого ознайомлення з одним з томів, ми попросили слідчого зробити технічну перерву і на декілька хвилин вийшли з кабінету, щоб трохи перепочити. А коли повернулися, то виявили пропажу того тому, з яким перед тим проводили ознайомлення.

Звичайно, нас це дуже обурило і ми вирішили з'ясувати причини виникнення такої неприпустимої ситуації у керівництва ДСР ГПУ (відео 2). Керівник ДСР ГПУ запропонував нам звернутися з цим питанням безпосередньо до старшого слідчої групи, що ми і зробили (відео 3).

Проте, коли ми прибули до кабінету слідчого, він знову почав викликати охорону, щоб вигнати нас звідти. При цьому він пояснив, що потрібний нам том, був начебто переданий на ознайомлення стороні потерпілих, однак будь-яких підтверджень цьому він надати не зміг.

Складається стійке враження, що посадові особи ДСР ГПУ й далі незаконно вносять до матеріалів зміни і доповнення та продовжують фальсифікацію справи. На жаль, вчорашне демонстративне вручення нам усіх матеріалів провадження виявилося лише бутафорною декорацією, яка повинна була створити нам уявний вигляд виконання ухвали суду та дотримання наших процесуальних прав.

Однак наші досвід, навички і знання, дозволяють нам з легкістю виявляти ці незаконні маніпуляції і жорстко реагувати на них"