Конгрес пропонує виділити Україні $620,7 млн допомоги. На що підуть гроші

У представленому в Конгресі США консолідованому законі про бюджетні асигнування на 2018 рік збільшено видатки на підтримку України

Про це повідомляє прес-центр українського посольства у США на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві пояснили, що в американському Конгресі було представлено узгоджений Сенатом і Палатою представників проект Консолідованого закону про бюджетні асигнування на цей фінансовий рік.

У документі зазначається,  що загальний обсяг допомоги Україні становитиме $620,700 млн, що перевищує відповідний минулорічний кошторис.

Таким чином, $200 млн піде на надання військово-технічної допомоги українській армії, що на $50 млн більше за асигнування минулого року.

"Дані кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки ЗСУ, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил нашої держави", - розповіли у посольстві. 

Тим часом кошторис допомоги Україні по лінії Держдепартаменту США та причетних агентств становитиме $420,700 млн, що на $10 млн перевищує відповідні видатки минулого року. Ці гроші підуть на посилення безпекової підтримки України за програмою “Міжнародне військове фінансування”.

"Перед набуттям чинності Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік має бути схвалений Сенатом і Палатою представників та підписаний президентом США", - підсумували у посольстві.