НАЗК направило до суду протокол на нардепа: той приховав 35,7 млн грн доходу

НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, вчинене депутатом групи "Воля народу" Максимом Микитасем

Про це повідомляє прес-центр Національного агентства з питань запобігання корупції.

У відомстві зазначили, що Микитась не подав повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, які відбулись у нього у зв’язку з отриманням спадщини.

З'ясувалося, що у спадщину посадовець отримав дві земельні ділянки у столиці, житловий будинок, автомобіль Mercedes-Benz та цінні папери. Загальна вартість успадкованого майна становить 35 770 440 грн.

У НАЗК зауважили, що нардеп мав подати повідомлення про суттєві зміни у майновому стані протягом 10 днів після отримання спадщини, відповідно до частини другої статті 52 закону. 

Через те, що він цього не зробив, Микитасю тепер загрожує штраф сумою від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Національне агентство також зазначає, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку", - підсумували у відомстві.