Повітряні Сили ЗСУ приведені в бойову готовність через провокації російської авіації

Вже вдруге за місяць зафіксовано провокативні дії з боку російської авіації вздовж східного та південного повітряного кордону України

Про це повідомляє прес-служба Повітряних Сил ЗСУ.

22 березня силами та засобами Повітряних Сил ЗСУ вже вдруге за місяць зафіксовано провокативні дії з боку Повітряно-Космічних Сил Росії, вздовж східного та південного повітряного кордону України.

Винищувальна та бомбардувальна авіація росіян здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також з наближенням до 40 кілометрів до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Болгарії та Туреччини.

Окрім того, група стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22, з повним боєкомплектом у супроводі пари винищувачів Су-30 здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацюванням певних умовних завдань по нанесенню ударів.

Такі дії авіації Росії викликані передусім реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних Силах ЗСУ та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор.

Після виявлення загрози зі сторони країни-агресора, Повітряні Сили ЗСУ були приведені в бойову готовність та перейшли на режим цілодобового чергування.