СБУ викрила в Києві адміністратора пропагандистських сайтів, якому платили терористи "ДНР"

Співробітники СБУ викрили у Києві координатора мережі антиукраїнських Інтернет-ресурсів, створених за завданням так званого "міністерства інформації та зв’язку ДНР"

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що киянин із 2015 року за гроші систематично розміщував на сторінках соцмереж заклики до захоплення державної влади та підтримки військової агресії проти України. Він залучив ще кількох людей до поширення антиукраїнського контенту, що надходив від пропагандистів "ДНР".

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника спецслужбовці вилучили листування з куратором, у якому містилися конкретні завдання та інформація щодо перерахування грошей за виконану роботу. Правоохоронці також виявили облікові записи, з яких здійснювалося адміністрування антиукраїнських Інтернет-ресурсів та публікація матеріалів із закликами до захоплення державної влади в Україні.

Під час проведення слідчих дій зловмисник визнав свою провину та підтвердив, що свідомо виконував завдання куратора від "ДНР", отримуючи за це грошову винагороду.