До правління “Газпрому” потрапив родич Путіна

Рада директорів "Газпрому" призначила двоюрідного племінника російського президента Михайла Путіна заступником голови правління компанії

Про це прес-служба "Газпрому".

Рада директорів погодила призначення Михайла Путіна на посаду заступника голови правління ПАТ "Газпром" і обрала його членом правління терміном на 5 років.

Михайло Путін - двоюрідний племінник Володимира Путіна, він народився в Іваново у 1967 році. Закінчив Іванівський Державний медичний інститут і Державну академію управління імені Орджонікідзе, кандидат медичних наук.

Працював заступником генерального директора ФГУП "Медтехснаб" МОЗ Росії, заступник начальника управління фармацевтичною діяльності, забезпечення лікарськими засобами та медичними виробами міністерства охорони здоров'я РФ, керівником департаменту економічного розвитку охорони здоров'я, управління фінансами і матеріальними ресурсами МОЗ.

У 2004-2007 роках очолював медичне управління ВАТ "Газпром", а з 2007 року - його призначено заступником голови правління ВАТ "СОГАЗ". Дійсний радник Російської Федерації 3 класу. 

Протягом 2007-2018 роки Михайло Путін був радником голови правління ПАТ "Газпром".

Зазначається, що він володіє пакетом в 0,000313% акцій "Газпрому" - його поточна вартість становить приблизно 10 млн рублів.