Кримськотатарського блогера заарештували на два місяці

Підконтрольний Кремлю Київський районний "суд Сімферополя" заарештував на два місяці блогера Нарімана Мемедемінова, затриманого напередодні після обшуку в його будинку

Про це повідомив в Facebook адвокат активіста Еміль Курбедінов.

"Наріман Мемедемінов за клопотанням Федеральної служби безпеки заарештований до 16 травня 2018 року", - написав захисник.

Раніше правозахисна група "Кримська солідарність" опублікувала звернення Профспілки працівників незалежних ЗМІ Криму на підтримку активіста.

У ньому йдеться про те, що після того, як 2015 року на окупованому Росією півострові була здійснена тотальна "зачистка" професійних медіа, саме блогери і стрімери взялися висвітлювати переслідування і репресії, які відбуваються в Криму. Відразу услід за цим вони почали піддаватися погрозам, обшукам, затриманням і арештам.

11 лютого 2016 року в будинку Мемедемінова проводили обшук. А в 2017 році його притягували до відповідальності за нібито участь у несанкціонованому мітингу.

22 березня співробітники ФСБ провели обшук у будинку Мемедемінова в селі Холмівка Бахчисарайського району. За словами його дружини, обшук проходив у грубій формі, з нецензурною лексикою з боку силовиків. Оточена була вся вулиця. Після цього силовики відвезли Нарімана до Сімферополя.