У Сеймі Польщі обговорили розхитування росіянами українсько-польських відносин

Комісія польського Сейму з питань спецслужб провела засідання, присвячене можливій причетності російських спецслужб до дестабілізації польсько-українських відносин

Про це заявив голова комісії Марек Опйола, передає видання "Простір".

Приводом для засідання комітету стала спроба підпалу громадянами Польщі в Ужгороді культурного центру угорської меншини в Україні.

Комісія Сейму заслухала звіти генерала Служби внутрішньої розвідки Анджея Ковальського, заступника голови Служби контррозвідки полковника Мацея Шпанковського, заступника начальника штабу Агентства внутрішньої безпеки Норберта Лоби та директорів відділів Агентсва розвідки Комісія запитала представників польських спецслужб про діяльність спецслужб Росії, ситуацію в Україні та ставлення там до Польщі і поляків, а також про українців, які мешкають у Польщі.

"Ми запитали, чи зв’язки чіткі і чи шляхи ведуть до спецслужб Російської Федерації. Ми також запитували, чи така діяльність є частиною гібридної війни Росії", - сказав Опйола.

Депутат зазначив, що через таємницю слідства детальну інформацію парламентська комісія зможе отримати лише після завершення процедури. Про результати депутатам повідомлять одразу після завершення слідства.