Україна закупить 55 гелікоптерів французького виробництва для рятувальників МВС

Вертолітний парк українського МВС поповниться на 55 вертольотів французької компанії "Airbus Helicopters"

Про це повідомляє прес-служба МВС.

23 березня Україна та Франція підписала Заяву про наміри щодо розвитку двостороннього співробітництва між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством Європи і закордонних справ Франції.

"Франція для України є надійним стратегічним партнером. Хочу також відзначити позицію Франції щодо мирного врегулювання російської агресії. Глибоко вірю, що наші спільні зусилля змусять Росію повернутися до цивілізованого демократичного світу і відновити територіальну цілісність нашої країни”, - заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

У межах співпраці українське міністерство внутрішніх справ закупить 55 машин французького виробництва, перші прибудуть до України вже протягом року.

Гелікоптери французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужбі. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей - Н145, Н125 та Н225.

Н125 – перевищує інші одномоторні вертольоти за продуктивністю та універсальністю, не потребує високого рівня обслуговування та демонструє високі показники роботи у високогір’ї.

Н145 – має високий ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах спекотного клімату і у високогір'ї.

Н225 – володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.