В окупантів на Донбасі відбирають всі документи: Росія не хоче, щоб щось видало "іхтамнєтов", - розвідка

Російсько-окупаційні війська на тимчасово окупованих територіях масово вилучають паспорти у бойовиків

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на дані української розвідки.

Зазначається, що на окупованих територіях завершилася безпрецедентна акція "Здай документи командиру", у якій повинні брати участь "іхтамнєти" з громадянством Росії, або ж інших країн співдружності. 

"Умови акції прості: до ранку 22 березня такі бойовики були зобов’язані здати усі документи, що можуть прямо або неопосередковано підтверджувати участь "громадян співдружності" у воєнному конфлікті на Донбасі", - пояснили у розвідці.

Таким чином найманців змусили здавати паспорти, договори, водійські посвідчення й банківські картки. Якщо особа не погоджується на це - її звільняють і депортують. 

У штабі зауважили, що такі акції вже проводилися і відбуваються, як правило, тоді, коли українські бійці затримують терористів з російською пропискою. Ці заходи завжди проводяться за вказівкою Генштабу ЗС РФ.

"За перебігом та дотриманням правил усіма учасниками наглядали арбітри з ФСБ. Такий суворий контроль не випадковий, адже бойовики не надто воліють прощатися із документами. Усі вони свідомі того, що їхні справжні посвідки є єдиною можливістю дістати квиток на потяг у зворотній бік", - підсумували у розвідці.