Стало відомо, скількох людей протягом року затримали за тероризм і засудили за державну зраду та фінансування бойовиків

Протягом минулого року Служба безпеки України затримала 591 людину за підозрою в терористичній діяльності, зборі розвідувальної інформації та за сприяння підтримуваним Росією бойовикам

Про це президент Петро Порошенко заявив 24 березня на урочистостях із нагоди 26-ї річниці створення Служби безпеки України, передає Радіо Свобода.

"Лише минулого року десятки терористичних актів і диверсій були зупинені Службою безпеки. Підрозділами "Альфа" в районі проведення АТО здійснено понад 7 тис.спеціальних і оперативно-бойових заходів, зокрема щодо недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп вглиб країни. СБУ затримала 591 особу, причетну до терористичної діяльності, збору розвідувальної інформації та сприяння бойовикам і російським окупантам", - сказав Порошенко.

За його словами, викрито і притягнуто до відповідальності "десятки сепаратистів".

"Лише у 2017 році за статтею "Державна зрада" Кримінального кодексу України винесено вирок 13 зрадникам", - заявив Президент.

Окрім того, Порошенко поінформував, що набрали чинності обвинувальні вироки стосовно 11 осіб, причетних до фінансування тероризму.

Порошенко також похвалив спецслужбу за викриття "ворожого кубла, яке готувало масштабні теракти в Києві з численними жертвами", вочевидь, маючи на увазі затримання народного депутата Надії Савченко та колишнього переговірника Володимира Рубана.

"М'язи, які за ці роки наростили офіцери і співробітники СБУ, вселяють страх у ворогів і впевненість в українське суспільство. Вручив державні нагороди співробітникам Служби за особисті заслуги у зміцненні національної безпеки, мужність, зразкове виконання службового обов’язку. Також ознайомився із можливостями снайперської, контрзасадної підготовки та діями тактичних груп зі звільнення заручників та надання медичної допомоги", - повідомив президент у Facebook.