Кандидатам в президенти поки що зарано заявляти про себе. Це фальстарт, - Безсмертний

Український політик, екс-віце-прем'єр-міністр Роман Безсмертний вважає передчасними заяви деяких відомих людей про особисту участь в президентських виборах 2019 року

Таку думку він висловив в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Рання заявка Савченко виведе її з кола претендентів, рання заявка Кличка виведе його з кола претендентів... На порозі виборчої кампанії з'являться кандидати зовсім інші, вони не будуть зараз заявляти про себе, тому що вони розуміють, що це фальстарт", - пояснив він свою точку зору.

При цьоумму Безсмертний скептично оцінює президентські шанси як підозрюваної у тероризмі Надії Савченко, так і міського голови Києва Віталія Кличка.

"Якщо Савченко може бути кандидатом, то чому не може бути Кличко? Але логіка таких кандидатів Савченко - Кличко - пишіть далі, вона доведе нас до цугундера. Маючи асболютно дряхлу модель (виборів, - ред.), яка б гарантувала сталість демократії, ми можемо потрапити ву ситуацію, коли казус із Савченко породить те, чого ми найбільше не хочемо", - додав політик.

За його словами, в Україна має залучити елементи виборчої системи Сполучених Штатів, яка "має стабілізатори, що мінімізують суб'єктивний фактор та виводять ситуацію на державний інтерес".

"Я хочу звернутися до виборців: бійтеся найбільше неталановитих кандидатів з ініціативою", - наголосив Безсмертний.