На Донбасі побільшало обстрілів: загинув боєць АТО, ще один - поранений

За минулу добу один український військовослужбовець загинув на Донбасі, ще один військовий зазнав поранень

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 44 рази відкривали вогонь по позиціях української армії в районі проведення АТО.

На Донецькому напрямку укріплення в Опитному, Лебединському та Широкиному накрили вогнем із заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів, а поблизу Пісків - з мінометів 82-мм калібру й танка.

Окупанти гатили з 82-мм мінометів  поблизу Талаківки, з гранатометів різних систем - по захисниках Авдіївки, Богданівки, Новотроїцького, Водяного, шахти Бутівка. Великокаліберні кулемети вороги застосовували по позиціях в районі Верхньоторецького та Павлополя.

Позиції поблизу Гнутового потрапили під обстріли з БМП, а неподалік шахти Бутівка, Кам’янки, Мар’їнки та Красногорівки - зі стрілецької зброї. 

На Луганському напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції в Новгородському, а з великокаліберних кулеметів - поблизу Троїцького.

"На жаль, унаслідок ворожого вогню, один український захисник загинув. Ще один воїн отримав бойову травму. Його оперативно доставлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу", - підсумували у штабі.