На Донеччині засудили до довічного маріупольця, який зарубав поліцейського та брав участь у "ДНР"

На Донеччині 33-річного жителя Маріуполя, який брав участь у терористичній "ДНР", а згодом жорстоко вбив поліцейського, засудили до довічного позбавлення волі

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

У травні 2014 року, коли місто було окуповано бойовиками "ДНР", місцевий житель добровільно вступив до лав терористів із метою - за гроші охороняв адмінбудівлю міськвиконкому. Однак коли бойовики припинили давати гроші, він пішов із лав НЗФ.

Крім того, з листопада 2014 року по квітень 2015 року чоловік періодично приходив до своєї колишньої дружини додому та, погрожуючи застосуванням насильства, вимагав у неї грошові кошти. Не отримуючи грошей, він різав інтернет-кабель, ламав пластикові труби водопостачання, демонтував металевий люк, чим спричинив жінці чималу матеріальну шкоду.

Обурена його поведінкою жінка звернулася до поліції. Коли дільничний інспектор прийшов до чоловіка додому, той, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, наніс йому щонайменше 10 ударів сокирою по голові, від яких правоохоронець помер. Вбивця забрав з кишені загиблого гроші, мобільний телефон, ключі від автомобіля та на викраденому авто поїхав до свого товариша.

У суді вбивця визнав свою провину частково, проте прокурор Маріупольської місцевої прокуратури №1 надав достатньо доказів скоєння ним указаних злочинів. Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях), ч.ч.1,2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та засудив до довічного позбавлення волі.