Бойко та Тимошенко в березні пропустили понад 90% голосувань Ради, - КВУ

Очільники двох фракцій у Верховній Раді - "опоблоківець" Юрій Бойко та лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко - в березні пропустили понад 90% голосувань

Про це повідомляє у Facebook Комітет виборців України.

Так, співголова "Опоблоку" взяв участь у 6% голосувань, загалом проголосувавши 25 разів із 399 можливих, на рахунку лідерки "Батьківщини" 32 голосування (8%).

Зокрема, Тимошенко була відсутня в залі парламенту під час голосувань за притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання та арешт Надії Савченко. При цьому лідерка "Батьківщини" зазначила, що перебувала на момент голосувань у закордонному відрядженні. Однак відповідно до інформації на веб-сайті ВРУ політик пропустила пленарне засідання 22 березня "з невідомих причин".

Юрій Бойко офіційно перебував у парламенті на момент голосувань щодо Надії Савченко, однак участі в них не брав. Також лідер "Опоблоку" не голосував щодо постанови про невизнання легітимності виборів президента Росії в Криму. Бойко ігнорував голосування Ради, попри те, що був письмово зареєстрований на всіх 15 засіданнях. Юлія Тимошенко пропустила 9 засідань (6 - через хворобу, 3 - з невідомих причин).

Також відносно невисокі показники участі в голосуваннях у Олега Ляшка - взяв участь у 61% голосувань. При цьому політик був зареєстрований на всіх, крім одного, засіданнях Ради.

Голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк проголосував у 77% випадків, Максим Бурбак із "Народного Фронту" - у 84% голосувань, Артур Герасимов із БПП - у 94%.