У Хмельницькій області вивішуватимуть червоно-чорний прапор у пам’ятні дні

Хмельницька обласна рада вирішила вивішувати червоно-чорний прапор поруч із державним у пам’ятні дні, пов’язані із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби

Про це інформує прес-служба Хмельницької облради.

За проект рішення проголосував 51 депутат із 57 зареєстрованих на засіданні.

У зв’язку з різними позиціями щодо цього питання та тривалими дискусіями на пленарному засіданні 22 березня розпорядженням голови облради від 23 березня було створено робочу групу для формування узгодженого проекту рішення. У її роботі взяли участь представники фракцій, науковці, учасники бойових дій на сході України.

За результатами роботи групи було напрацьовано узгоджений проект рішення "Про використання прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Хмельницької області".

Відповідно до рішення, рекомендовано підняття біля адміністративного будинку Хмельницької облради, її структур червоно-чорний прапор поруч з державним прапором в пам’ятні дні, пов’язані із визначними подіями та постатями національно-визвольної боротьби.

Крім цього, депутати вирішили звернутися до Верховної Ради з пропозицією прийняття рішення про визнання червоно-чорного прапора як бойового прапора національно-визвольної боротьби.

Голова облради Михайло Загородний доручив звернутися до Українського інституту національної пам’яті, щоб отримати "вичерпний перелік пам’ятних дат".