Синоптик розповіла, коли скінчиться похолодання

Похолодання в Україні триватиме до 29 березня, а з п'ятниці, 30 березня, температура почне підвищуватися

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла синоптик Наталка Діденко.

"Похолодання, яке зайшло в Україну, втримається і завтра. Найближчими днями синоптична ситуація буде нестійка, не надто комфортна, адже холодна повітряна маса, яка перемістилася з півночі Європи, зумовлює зниження температури повітря до зимових значень", - сказала синоптик.

У ніч на 29 березня температура повітря на півночі та північному сході місцями сягатиме -7...-12°C - це Чернігівська, Сумська, Харківська область, північні райони Київщини та Житомирщини. Загальнонічна температура на півночі України коливатиметься від 0°C до -4°C, в межах України - близько 0 або невеликі "мінуси", на півдні трохи вище.

Вдень 29 березня температура підвищиться, але буде прохолодно - на півночі 0...+4°C, у більшості областей - в межах +2...+6°C, на півдні - до +5...+10°C.

"Опади також блукатимуть Україною, періодично буде невеликий дощ, мокрий сніг - залежно від температури повітря. Наприкінці тижня - п'ятниця-субота-неділя - температура підвищиться до вітчутних теплих значень, але поєднається з поривчастим до сильного вітром і періодичними дощами. На Вербну неділю в Києві очікується пристойний дощ", - додала метеоролог.