Україна втратила путівку на Євро-2018 через безглузду помилку тренерів та ФФУ

Юнацькій збірній України зарахували технічну поразку, яка позбавила її місця у фінальній частині чемпіонату Європи з футболу

УЄФА зарахував збірній України U-17 технічну поразку в матчі з Сербією у відборі Євро-2018, повідомляє "Трибуна".

Україна потрапляла на чемпіонат Європи, завдяки нічиїй з Чехією (0:0). Наші футболісти посіли друге місце у групі, яке дозволило кваліфікуватися до фінальної частини.

Проте, у матчі проти Сербії у складі збірної України зіграли Микола Ярош та Роман Бодня, які у попередніх зустрічах отримали по дві жовті картки та мали відбувати дискваліфікації.

Федерація футболу Сербії подала апеляцію, яку задовольнив УЄФА. Україні зарахували технічну поразку, після якої вона опустилася на третє місце у групі та втратила путівку на Євро-2018. На континентальній першості зіграє Сербія.

Технічний директор Федерації футболу України Олег Протасов заявив, що сталася накладка та найближчим часом федерація вивчить ситуацію та вирішить, як діяти далі.

"У ситуації із дискваліфікованими футболістами сталася накладка. Швидше за все, це помилка з нашого боку. Що будемо робити далі - поки не можу сказати. Дочекаємося рішення і тоді будемо діяти далі", - сказав Протасов.

Головним тренером збірної України U-17 є Олег Кузнецов.