Адвокат Сущенка Фейгін написав листа Путіну: сподівається на "гуманітарне рішення" та просить обміну на росіян

Адвокат ув'язненого в Росії за звинуваченнями у шпигунстві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін написав листа російському президенту Володимиру Путіну з проханням обміняти його підзахисного на затриманих в Україні російських злочинців

Про це Фейгін повідомив у своєму Twitter.

"Зайвим було б казати, що сама ця політична справа, судовий процес і все, що його супроводжує, є результатом теперішніх відносин двох країн. Але попри це я і мій підзахисний не втрачаємо надії на гуманітарне рішення в його справі. На це дає підстави доля іншого мого підзахисного, екс-голови Бахчисарая Ільмі Умерова з Криму. Можливий обмін Сущенка на когось із громадян РФ, притягнутих до кримінальної відповідальності в Україні, став би своєчасним виходом, що демонструє прихильність вищого керівництва Росії до рішення проблеми українських політв'язнів", - написав Фейгін.

Захисник Сущенка також поскаржився на публічний тиск на нього, надумані обвинувачення та переслідування через його роботу і попросив Путіна про захист політичних адвокатів шляхом доповнення ст. 294 Кримінального кодексу Росії відповідальністю за перешкоди їхній діяльності.