Російський бойовик "ДНР" прийшов до поліції з підробленим українським паспортом

Співробітники карного розшуку Бахмутського відділу поліції виявили російського екс-бойовика "ДНР", який використав підроблений паспорт громадянина України

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Донецькій області.

До поліцейської станції у Часів Ярі звернувся 24-річний чоловік, який розповів, що в 2014 році брав участь в незаконних збройних формуваннях на території Бахмутського району.

Виявилося, що він є громадянином Росії, в Україну приїхав в 2006 році. В червні 2014 року вступив у ряди бойовиків. Зі зброєю в руках найманець ніс службу на блокпості біля села Григорівка, а також патрулював місто Часів Яр.

Після звільнення Бахмутського району українськими військами чоловік втік та 4 роки переховувався в Росії, у Криму та різних областях України.

Днями він повернувся у Часів Яр. Дізнавшись, що існує програма "Повернися додому", яка дає шанс звільнитися від кримінальної відповідальності, колишній бойовик добровільно прийшов до поліції.

При собі чоловік мав паспорт громадянина України, який виявився підробленим. В ході перевірки оперативники встановили особу екс-бойовика.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Наразі підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території України.