UA:Перший і СТБ не перевірятимуть за показ карти України без Криму, - Нацрада

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення не проводити позапланові перевірки телеканалів СТБ і UA:Перший за оприлюднення в ефірі карт України без окупованого Росією Криму

Про це розповів член Нацради Сергій Костинський, передає "Радіо Свобода".

"Ми дійсно ініціювали внесення питання про перевірку на порядок денний і хотіли зрозуміти, чи дійсно тут є заклики до невизнання територіальної цілісності України. Відбулася дискусія, під час якої телеканалам вдалося показати позицію, що це була технічна помилка. Фахівці, причетні до помилки, були покарані. На СТБ була звільнена людина, на UA:Перший четверо фахівців отримали догани", - сказав Костинський.

При цьому член Нацради зазначив, що особисто він голосував за проведення перевірок.

"Таке рішення було б знаковим для індустрії - що це питання є принциповим. Було важливо призначити перевірки, тому що Крим - це таке питання, через яке не можна переступати. Але я розглядаю це питання і в більш глобальному дискурсі. Сподіваюся, що сьогоднішня дискусія була значущою. Те, що перевірка не відбулася, ще не означає, що її не буде щодо інших каналів, які покажуть карту України без Криму", - додав Костинський.