Збій в Telegram: Чому та де месенджер перестав працювати

Користувачі Telegram повідомили про масштабні збої в роботі месенджера

За даними сервісу Downdetector, проблеми в роботі (наприклад - неможливість відсилати приватні повідомлення або записи в публічні канали) почалися близько 11 години за київським часом.

В основному збої торкнулися України, Білорусі та західної частини Росії. Неполадки спостерігаються як при роботі з мобільними і настільними версіями клієнтами месенджера, так і з його веб-версією.

"Гей, Telegram, ви там в порядку? Проблеми з підключенням в Україні"

 

Згідно з даними Downdetector, на проблеми з доступом до Telegram також поскаржилися користувачі з Центральної і Південної Європи, а також Великобританії, Каліфорнії і Середньої Азії.

Пізніше представники команди Telegram підтвердили, що в роботі месенджера дійсно виникли неполадки, велика частина яких припала на Європу, Близький Схід та країни СНД.

"Наші користувачі в Європі, СНД і на Близькому Сході зараз відчувають проблеми з підключенням. Ми займаємося їх рішенням і сподіваємося скоро повернути всіх у онлайн"

Засновник Telegram Павло Дуров зазначив, що збої в роботі месенджера викликані перебоями з енергопостачанням серверів.

"Причиною проблем з підключенням в Європі стало відключення електрики в серверному кластері Telegram. Працюємо над лагодженням з нашого боку, але багато що залежить від того, коли власники дата-центру підключать енергопостачання".

Месенджер відновив свою роботу в Україні близько 15.00.

Попередній збій Telegram стався 5 березня. Тоді більшість повідомлень про проблеми з доступом до месенджер приходили з країн Західної Європи. Ще один збій стався 20 лютого, проте сервіс знову став доступний протягом години.