Холодницький розповів, чому виникали проблеми між САП і НАБУ

За словами очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, проблеми між САП і НАБУ починались за відсутності доказів у справах

Про це заявив Назар Холодницький під час прес-брифінгу, передає Еспресо.TV.

За його словами, прокурори САП та він сам вимагають від детективів НАБУ єдиного - достатньої доказової бази.

“Коли ми замість достатньої доказової бази чули лише гучні вислови, прізвища та звинувачення у злочинах, я з такою позицією погоджуватись не можу. Питання наших відносин завжди були у межах КПК. Коли прокурор погоджував подозру, він був хороший, але як тільки прокурор почав питати про докази чи підтвердження, одразу ставав прикладом “старої системи”, якимось не таким. Я як керівник прокуратури завжди намагався діяти у межах закону і вимагати від слідства повної доказової бази”, - пояснив Холодницький.

Він також запевнив, що прокоментує кожне слово скарги, як тільки ознайомиться з нею.

“Я буду відстоювати свою позицію. Я доведу, що САП - це структура, яка здатна забезпечити закон і нагляд за детективами НАБУ”, - заявив очільник САП.

На питання журналістів щодо витоку інформації у справі Труханова, Холодницький зазначив, що буде наполягати на оприлюдненні усіх тих записів, на яких грунтуються ці закиди.

“Знаєте, я тричі підписував підозри через недоліки, які були у справі Труханова. Нагадаю, у підозрі Труханову стоїть мій особистий підпис, а відповідальність несе той, хто підписує документи. Зливати інформацію Труханову. Розумію, нам зараз покажуть вирізки з якихось розмов, але я наполягаю, щоб ми послухали усю розмову цілком і дії, які стали наслідками цієї розмови”, - зазначив Холодницький.