Рятувальники вже перевірили один з найбільших ТРЦ Києва: Нагадали, як діяти у разі пожежі

Столичні рятувальники та журналісти 30 березня перевірили пожежну безпеку ТРЦ Ocean Plaza

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ.

У відомстві зазначили, що сьогодні зранку рятувальники разом із журналістами вирішили перевірити на пожежну безпеку ТРЦ Ocean Plaza.

Спочатку вони перевірили маленькі крамнички, а от потім почалася евакуація з кінотеатру, під час якої рятувальники перевірили справність пожежного сповіщувача. З'ясувалося, що той працює чудово.

Після цього працівники ДСНС почали пояснювати, як врятуватися, якщо в кінотеатрі виникла пожежа. Кожен вхід і вихід було ретельно досліджено.

"У ТРЦ є спеціальна кімната, яка обладнана великою кількістю екранів. На них виводиться картинка із камер спостережень по всьому приміщенню. У випадку, якщо десь сталася пожежа, чергові негайно передають сигнал про біду рятувальникам. Саме у цьому ТРЦ є свій пожежний пост, тому допомога буде миттєвою", - розповіли у МВС.

В результаті рятувальники влаштували реальне спрацювання пожежної сигналізації. За легендою, вогонь спалахнув  у приміщенні підземного паркінгу. 

"На щастя, це були лише тренування. Рятувальники локалізували пожежу, а потім і повністю її загасили", - підсумували у відомстві. 

Українцям також нагадали, як діяти у разі виникнення пожежі:

Нагадаємо, Державна служба з надзвичайних ситуацій відсьогодні розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної.