Близько 100 авіарейсів Ryanair і EasyJet скасували через пожежу в лондонському аеропорту

В один із найбільш завантажених днів року, напередодні католицького Великодня, через пожежу закрито аеропорт Станстед в Ессексі, Велика Британія

Про це повідомляє Independent.

Близько 16:00 за місцевим часом загорівся шатловий автобус біля терміналу аеропорту. Співробітники евакуювали пасажирів із зони чекіну.

Скасовано понад 100 авіарейсів, більшість - авіакомпанії Ryanair. Так, довелося скасувати понад 80 рейсів Ryanair до Венеції, Праги, Барселони тощо. Інший лоукост, EasyJet скасував рейси в Амстердам, Більбао та Неаполь.

Літаку Ryanair, який збирався злітати й рушати до Барселони, довелося розвернутися та залишитися в аеропорту Станстед.

"Уже котилися по злітній смузі, як розвернулися й тепер потрібно покинути літак, бо за 45 хвилин до цього загорівся автобус. Це, певно, якийсь жарт. Літаки, що вже злітали, можна було б і відпустити", - написав у Twitter пасажир цього рейсу Джо Кешмен.

Загалом понад 15 тисяч пасажирів не змогли вилетіти. Через хаос із повторним чекіном аеропорт Станстед буде закрито до кінця дня.

Видання зазначає, що за правилами в таких ситуаціях авіакомпанії мають забезпечити пасажирів безкоштовною їжею і номером у готелі. Але на практиці пасажири часто змушені самі добувати собі їжу і шукати місце ночівлі.